Skip to content

Lån trods RKI

Lånebeløb
Rente
Alder
Afbetalingsperiode
8.000 – 70.000 kr
41,20 %
18 år
24 – 60 mdr

F.eks. for et samlet kreditbeløb på 40.000 kr. over 48 måneder med en fast månedlig ydelse på 1.711,02 kr. Den samlede rente er 42.128,96 kr. Det samlede beløb, der skal tilbagebetales, er 82.128,96 kr. med en årlig effektiv rente på 49,9%, svarende til en ÅOP på 41,2%.

Lån Trods RKI

Muligheden for at få et lån trods RKI er en realitet på det danske marked.

Der kan være mange forskellige grunde til at man ikke har kunne betale sine regninger eller sine forpligtelser som låntager. Konsekvensen er den samme uanset hvad tilfældet har været – en registrering i RKI.

En sådan RKI registrering gør det mere eller mindre umuligt at låne penge i banken igen og tage yderligere lån. Herudover kan det have indflydelse på andre former for aftaler. Dette inkluderer fx lejeaftaler eller køb af mobiltelefonabonnement for blot at nævne et par stykker.

Her i 2020 fortsætter succesen med disse lån og danskerne vil fortsat kunne få udbetalt lån trods RKI.

Lån trods RKI image

Hvordan tager man et lån trods RKI?

Nu er der dog en løsning, der giver dig mulighed for at låne penge trods RKI. Der nu er banker, som specialiserer sig indenfor ”lån trods RKI”-lån. De er specifikt rettet til de der enten er RKI-registreret eller de der ellers af andre årsager ikke kan få et lån i banken.

Hos Tando har du mulighed for at få et lån trods RKI. Det er uden betydning om du er registreret én gang eller flere gange i RKI. Tando tilbyder lån trods RKI uanset din historik.

Med en registrering grundet et længere rykkerforløb eller at du simpelthen ikke har kunne betale, gør livet meget mere besværligt. Du bliver væsentligt begrænset i dit økonomiske liv.

At låne trods RKI er normalt ikke tilrådeligt. Ikke medmindre at RKI registreringen er sket for længe siden og at du i mellemtiden har fået bedre orden på økonomien. Men når dette er sagt ved vi jo alle, at der kan være andre grunde til at man skal tage et lån trods RKI. Dette kan være at man skal til tandlægen eller at der er en anden vigtig regning eller noget helt tredje.

Det er ikke en god idé at forsøge at løse økonomiske problemer med yderligere gæld. I visse tilfælde er der uundgåelige og presserende behov, hvor man skal bruge penge nu og her trods RKI registrering. Hvis dette er tilfældet er det nyttige oplysninger nedenfor, som det anbefales at du læser igennem.

Der er rigtig mange banker, som låner på over nettet, men så snart at du er registreret i RKI, bliver det straks færre. Her på siden sørger vi altid for at holde vores liste over hvem tilbyder lån trods RKI opdateret. Vi holder dig ligeledes orienteret om hvor du har den største chance for at få din ansøgning godkendt.

Lån trods RKI med kautionist

Hvis du kender en person, som vil være medansøger på din lånesøgning vil du givetvis kunne få et lån trods RKI registrering. Denne bliver kautionist på din lån.

Denne person siger med andre ord at vedkommende kan stå inde for dig og tror på at du vil tilbagebetale lånet. Denne person kender dig også bedre end banken. Herudover ved denne måske at der kan være en måned, hvor pengene ”ikke lige rækker”. De måneder vil være her, hvor kautionisten vil kunne komme ind og betale det månedlige afdrag. Det er jo ikke det fulde beløb der forfalder til betaling. Hvis du ikke skulle have mulighed for at betale den måned, så er det blot det enkelte afdrag.

Det kræver selvfølgelig at du kender vedkommende, som du kan skrive på lånet. Vedkommende hæfter via sin underskrift indvilliger i at kautionere for dig. Det gælder hvis det skulle ske at du ikke kan betale lånet tilbage. Din medansøger må dog ikke selv været registreret som dårlig betaler. Dvs. hverken været registreret i RKI eller i Debitor Registret eller andre gældsregistre.

Når det gælder lån trods RKI med kautionist er det ikke på forhånd muligt at sige nøjagtig hvilke krav der er for at få et lån. Det er dog muligt at låne penge trods RKI med en kautionist. Det gør det væsentligt lettere end hvis man alene skulle forsøge at få godkendt et lån.

Idet ingen af de normale banker låner til personer som er RKI registreret. Det er blot de mindre og specialiserede banker, som du må henvende sig til. Denne form for RKI lån er et relativt nyt fænomen i Danmark. Der er derfor endnu kun et fåtal af banker, der kan give lån trods RKI. Ofte er dette dog kun når der er en kautionist, som kautionerer for tilbagebetalingen af lånet.

Tanken bag lån med kautionist, er at banken går ud fra at kautionisten kender dig bedre end banken nogensinde vil komme til. Hvis kautionisten er villig til at ”stå på mål” for dig, så vil banken også stole på at du betaler lånet tilbage.

Långivers risiko ved udlån trods RKI er knyttet til størrelsen på lånebeløbet. Selvom banken udbyder lån trods RKI vil der selv med kautionist være begrænsninger på lånebeløbet. Typisk ser vi et max lånebeløb i tilfælde af lån med kautionist være 70.000 kr. Men jo mindre beløbet, jo mindre er risikoen for långiveren. Og jo større er sandsynligheden for en bevilling.

Når dette er sagt, så hvis du står og skal bruge 50.000 kr. og overvejer at tage et lån trods RKI, så må det jo være vigtigt. Derfor giver det ikke mening at søge om 10.000 kr. først, selvom sandsynligheden for at få lånet er større. Ansøg det fulde beløb, som du skal bruge. Hvis du ikke har mulighed for at låne det fulde beløb, skal långiver nok fortælle dig hvilke beløb, som du så kan låne i stedet.

Chancerne for at få et lån trods RKI, når du ansøger med en kautionist, er dog gode. Ihvertfald i forhold til mulighederne for et lån uden kautionist.

Lån trods RKI uden kautionist

Vi kender ikke din nuværende økonomiske situation. Hvis du har en gæld, som er røget i RKI, så er dette en indikation af, at du skal prøve at undgå at sætte dig i yderligere gæld. Men på den anden side, så kommer en ulykke sjældent alene, som man siger. Ofte står man i en situation hvor vigtigheden af at have penge nu og her opvejer at man tager yderligere et lån.

Desværre kan det være svært at låne, når man er registreret i RKI. Ligesom vi ikke kender din økonomiske situation, så kender banken heller ikke din økonomiske virkelighed. Ej heller hvilke prioriteringer som du ønsker at lave i forhold til din økonomi. Størstedelen af danske banker betragter en RKI registrering som være ensbetydende med at man ikke længere er kreditværdig. Ligeledes at ens tilbagebetalingsevne ikke er tilstede.

Lån trods RKI uden kautionist er meget sjældent i Danmark og vanskeligt at finde online. De fleste lån uden kautionist, når man er registreret i RKI kommer fra venner og bekendte. Eller gennem mere lyssky udlånere, men selv dette kan ofte være svært at få.

Det er derfor at det ofte giver mening at man låner sammen med din ven/bekendte. Herved bliver vedkommende kautionist, men ikke selv skal udlåne sine egne penge. Ofte kan RKI lån uden kautionist være endnu mere besværligt end hvis du tager et lån med kautionist. Dette giver ordnede forhold og der er alt andet lige mere styr på hvornår betalingerne falder mv.

Hvis man dog kan låne af familie, venner eller bekendte og dette kan gøres på rette måde, så er det klart at det er billigere: Der ofte ikke er rente eller en meget lav rente. I givet fald giver det selvfølgelig mening at søge denne løsning og denne type lån uden kautionist er helt klart at foretrække.

Alternativet, som du kan læse ovenfor, er at ansøge sammen med en kautionist.

Lån trods RKI og kontanthjælp

Hvis du er registreret i RKI, så har været nødt til undlade at betale en gæld på et tidspunkt. Det sker jo for de fleste. Problemet er jo herefter gerne at de nye regninger, der skal betales gør at man får svært ved at ”komme ovenpå” igen. Dette er ikke mindst tilfældet, hvis ens indkomst er begrænset, som hvis man modtager kontanthjælp eller lignende.

En RKI registrering ses som et tegn på at en person ikke har styret sin økonomi ordenligt. Det betyder dette at mange banker og långivere vil nægte dig at tage et lån. At man ligeledes modtager kontanthjælp gør at bankerne heller ikke anser det for muligt at tilbagebetale et nyt lån. Men er det umuligt at låne penge med RKI registrering og kontanthjælpsindtægt? Nej, det er det ikke.

Der findes et lån trods RKI og kontanthjælp, som det er muligt at få her i Danmark.

Tando arbejder på at hjælpe dig med en låneløsning, uanset hvordan din kredithistorik måtte se ud. For dem er din betalingsvillighed vigtigere end din kredithistorik.

Den måde, som du får et lån trods RKI og kontanthjælp, er at Tando beder dig finde en person. Denne kan stå inde for dig at du betaler dine månedlige afdrag. Det vil typisk være en familiemedlem, en ven eller bekendt, som vil hjælpe og være kautionist på dit lån. De kender dig jo bedre end nogen bank nogensinde ville og ved om du har viljen til at betale (om ikke evnen). De vil herefter kautionere for at du betaler.

Lånet vil betales ned, som hvilket som helst andet lån. Hvis der så er en måned, som du ikke kan betale, så vil kautionisten træde til og hjælpe med denne måned. Dermed kommer der ikke rykkergebyr eller yderligere renter på lånet og lånet kører videre, som planlagt.

Denne type RKI lån med kautionist tidligere kun var tilgængelige i lande som England og Spanien. Nu har man nu også i Danmark mulighed for lån trods RKI og kontanthjælp og det er en stor hjælp for mange.

Det er klart at man ikke skal sætte sig i yderligere gæld, medmindre det er nødvendigt. Vi ved dog alle, at det jo desværre sker at man pludselig får uforudsete udgifter. Dette om man så står i RKI eller ej.

Kreditkort lån trods RKI

I gennem de seneste år er lånekreditter eller blot kreditter – også kaldet kreditkort lån – blevet meget populære i Danmark. Det er kreditter, som man får stillet til rådighed, ligesom et kreditkort. Men i stedet for at fysisk kreditkort, så er det en bankkonto, der virker som et bevilliget overtræk.

Et andet kendetegn ved kreditkort lån, er at det ofte er beløb mellem 3.000 – 15.000 kr. og at udbetalingen sker hurtigt.

For denne type kreditkort lån gælder det samme, som for alle typer af forbrugslån (og almindelige banklån). At såfremt du er registreret i RKI, så kan du ikke optage lånet.

Der findes dog alternativer, hvor man kan tilsvarende kan tage sådanne hurtige lån trods RKI. Her kan man også få lånet udbetalt indenfor 24 timer. Alt hvad der kræves, er dog at du finder et familiemedlem, en ven eller anden bekendt, som gerne vil kautionere for dig.

Lånets størrelse og hastigheden for hvornår du vil kunne bruge pengene svarer til de vilkår for kreditkort lånet. Herudover vil du få det samlet beløb udbetalt. Altså ikke en kredit stillet til rådighed. Dette betyder selvfølgelig ikke at du skal anvende hele beløbet på samme tid. Dog snarere at du kan anvende dem når det passer, som var det et kreditkort lån.

Til gengæld er renten lavere på denne type lån med kautionist trods RKI. Kreditkort lån oftest har en ganske høj rente og ÅOP. Og det er da også værd at tage med, hvis man kan om ikke lav rente, så lavere trods at man er RKI registreret.

Lån trods RKI lav rente

At været registreret i RKI kan ofte være et stort problem for dem der ønsker at have et normalt økonomisk liv. Det kan være endnu sværere hvis man også har brug for at låne penge. Der er dog stadig visse muligheder for dem der ønsker at optage et lån trods RKI.

Banken fastsætter en rente på det lån som du ønsker at optage. Her er der en række faktorer, der spiller ind. På baggrund af alle dine oplysninger, så laves der en kreditscoring. Denne reflekterer hvad banken anser for at være din betalingsevne. Herefter kigger banken på hvad de kan få sikkerhed i, hvis lånet ikke skulle blive betalt. Dette kunne fx være en ejerlejlighed eller en bil. Alternativt  om lånet stilles uden sikkerhed. Alt dette kommer med i beregningen på om man tilbydes en lav rente på sit lån eller en højere rente.

Når man er registreret i RKI, så er dette selvfølgelig en faktor, der spiller ind i kreditvurderingen. Banken anser en RKI registrering, som værende en advarselslampe. Dette da man tidligere ikke har kunne betale sin udestående gæld. Dette uanset hvordan man i virkeligheden er endt i RKI.

Hvad er alternativet til de klassiske banker og online forbrugslån.? Dette er banker, der giver lån trods RKI med lav rente i forhold til SMS lån. Disse kan ofte kommer op i 700% rente/ÅOP. Det er dog på ingen måde en billig rente, som oftest ligger på omkring 49% ÅOP. Dog er det umiddelbart en tilgængelig løsning. Og en af de få hvis man står og skal bruge penge og tage et lån trods RKI registrering.

Kravet for denne ”lav rente RKI lån” er at man skal finde nogen der er villig til at gå ind som garant for dit lån. Det betyder, at denne person skal være klar til at betale dit månedlige afdrag. Dog blot de måneder, som du ikke har mulighed for at betale.

For at en person godkendes som garant, skal denne person have en nogenlunde økonomi. Denne må ikke selv være registreret i RKI. Der kræves dog ikke at vedkommende har ejerbolig eller andet, som der skal tages pant i.

Det er altid vigtigt at tænke sig om inden man tager lån. Det gælder i endnu højere grad, når der er tale om et RKI lån med kautionist. En ting er selvfølgelig pengene. Men i endnu højere grad skal man tænke over konsekvensen, som et lån ville kunne have på forholdet til kautionisten. Man skal derfor være ekstra sikker på at man er i stand til at tilbagebetale lånet. Ellers i det mindste løbende aftale hvordan og hvornår personen afbetales. Dette hvis en enkelt månedlig betaling skulle glippe og de er nødt til at dække denne omkostning.

Dette skal tænkes igennem og der er taget stilling til det videre forløb. Herefter vil det være muligt at tage lån trods RKI til lav rente efter omstændighederne.

Hvem tilbyder lån trods RKI

Her hos Finansassistent kan vi ikke direkte hjælpe dig med at få et lån. Vi råder dig til ikke at tage yderligere lån, hvis du er registreret i RKI. Du skal også være sikker på at du vil kunne betale det nye lån tilbage. Vi anbefaler at du kigger på din økonomiske situation.  Vurder hvorvidt denne er bedre nu end den var tidligere, da RKI registreringerne skete.

Husk også at du aldrig er garanteret et lån, selvom lånegiveren tilbyder lån trods RKI. Det er det samlede billede af din finansielle situation, der danner grundlag for vurderingen for om du får et lån trods RKI registrering.

Din nuværende indkomst og nuværende gæld spiller ind. Der dog banker, der i væsentlig mindre grad kigger på din økonomiske situation og i højere grad vurderer din vilje til at tilbagebetale.

Det er mere risikabelt at tilbyde lån trods RKI, da det betyder at man tidligere ikke har kunne betale sine regninger. Det er derfor, at banker der tilbyder lån trods RKI, kigger på din vilje. Altså ønsket om at betale tilbage i fremtiden og ikke fortiden.

Som nævnt, er udlån til personer, der tidligere har haft tilbagebetalingsvanskeligheder generelt svært at finde. Der er derfor få muligheder for at få et lån, idet der er få der tilbyder lån trods RKI på markedet.

Hurtig lån trods RKI

Enhver person, som har gæld registreret hos RKI, er i praksis fuldstændig bundet på hænder og fødder i deres økonomiske liv. Alle låneansøgninger, ønske om afdrag, alle abonnementer og endda lejekontrakter bliver automatisk afvist.

En registrering i RKI er, for de fleste, der skal vurdere din økonomiske situation, et klart bevis på at du har begrænset betalingsevne. Dette betyder oftest at långiveren ikke ønsker at tage risikoen forbundet med at du ikke overholder den givne aftale.

Dette kan især være frustrerende hvis man står med uforudsete udgifter. Visse banker har dog specialiseret sig i denne type situationer. De tilbyder hurtig lån trods RKI. Vi ved alle hvordan vaskemaskinen pludselig stopper med at virke eller bilen ikke vil starte. Pludselig står man der uden en reel mulighed for at løse situationen.

Tidligere ville man snakke med sin bank eller søge et online forbrugslån. Dette er pludselig ikke en mulighed, når man er i RKI. Og så bliver et stort problem pludselig endnu større.

Hurtig lån trods RKI er blevet en mulighed i Danmark. Selvom man selvfølgelig ikke skal forgælde sig yderligere, hvis man allerede er registreret i RKI. Men, det er rart at visse uundgåelige ting alligevel kan løses. Det betyder dog ikke at man skal tage et hurtig lån uden at tænke sig om eller planlægge betalingen. Dette er helt essentielt. Det betyder dog, at hvor der ikke før var en løsning, så er der nu en vej ud af stressen.

Mobil lån trods RKI

Mobil lån eller SMS lån er oftest små lån, som bliver udbetalt med det samme eller indenfor 24 timer.

Selvom dette er små lånebeløb, så er det normalt vanskeligt at låne penge, når du er registreret i RKI. Dermed ikke sagt at det er umuligt at finde mobil lån trods RKI. Men denne type lån er et andet format end hvordan et almindeligt mobil lån måtte se ud. Der kan dog stadig udbetales indenfor 24 timer.

Alle banker og långivere kan godt godkende et lån til dig trods at du har en anstrengt økonomi. Oftest er kreditvurderingen mindre omfattede ved mobil lån end den ville være ved et klassisk banklån. Dette har selvfølgelig noget at gøre med lånebeløbets størrelse. Långivers risiko for tab er væsentlig mindre, især når dette er kombineret af en høj rente og højere ÅOP. Men til trods for den mindre grundige kreditvurdering, så er et tjek i RKI altid en af del af kreditscoringen. Når dette tjek kommer retur positivt, så vil dette altid give afslag på denne type lån.

En række långivere specialiseret i mobil lån trods RKI, som nu også tilbydes i Danmark.

Spørgsmålet er dog så om man virkelig skal låne, selvom man er registreret i RKI. Det oplagte svar på dette spørgsmål er givetvis nej. Dette skyldes at man allerede har en gæld, som man ikke har kunne betale tilbage. Ens primære fokus burde være på at betale denne gamle gæld tilbage.

Desværre sker det at man får uforudsete udgifter eller står og mangler penge til noget, som ikke kan fravælges. I sådanne tilfælde kan et mobil lån være nødvendigt.

Alt efter situationen, er det bedste at gøre er at tage et større lån og slippe af med gælden i RKI. Samtidig med at man får betalt sin uforudsete udgift. Dette kan betyde en billigere månedligt ydelse og måske give mening. Hvis man vælger denne mulighed og tager et mobil lån trods RKI, så er det vigtigt at planlægge ens økonomi. Ellers ender man op i RKI igen med det nye lån. Dette betyder også at planlægningen skal indeholde en plan, så det ikke er nødvendigt at låne penge igen foreløbigt.

Lån trods RKI 2019

At ende med gæld er noget, som vi alle prøver at undgå. I hvert fald den ikke planlagte gæld, som fx en stor tandlægeregning eller reparation på bilen. Især hvis flere af disse større uforudsete regninger falder indenfor en kort periode kan det være svært at få økonomien til at hænge sammen. Desværre sker det at man ikke i tide når at betale sine samlede regninger og dette kan medføre at man ender med at være registreret i RKI.

En sådan RKI registrering betyder en alvorlig stress for dem, som skylder pengene. Herudover vil det også have en yderst negativ indvirkning på privatøkonomien i et godt stykke tid fremover.

Det er i de fleste tilfælde umuligt at tage et lån – skulle det være nødvendigt – i perioden, hvor man er registreret i RKI. Selvom det ofte ikke er en god idé at tage et nyt lån, hvis man allerede har en ikke afbetalt gæld, så kan der opstå situationer, hvor man vil ende i en endnu værre situation, hvis man ikke kan optage et nyt lån.

I 2019 er der i Danmark blevet lanceret en række tilbud til personer, der ikke ellers har mulighed for at låne via banken. Således er det muligt at det fx er muligt at få et lån trods RKI.

Hvis det er et lån op til 70.000 kr., som man søger, så er der visse långivere, der giver dig mulighed for at være registreret i RKI og samtidig tage et lån. Dette kræver oftest, at personen som er RKI registreret har mulighed for at få et familiemedlem eller ven til at stå inde for at lånet tilbagebetales. Alternativt er et sådan lån umuligt, når man er i RKI.

Hvis din økonomi stort set er blevet ”normal” igen og at du kan vise at du har mulighed for at betale de månedlige ydelser tilbage løbende, så burde der ikke være store problemer med at finde en kautionist. Det kan jo endda være at RKI lånet skal bruges til at afbetale din gæld i RKI, hvorefter du ikke længere er registreret. I sådanne tilfælde, kan man jo søge et lån med lav rente til at tilbagebetale dette kautionistlån.

Der er en række nye muligheder i 2019, som det er værd at udforske for dig, som er registreret i RKI. Måske giver det mening at få penge til at betale din gæld eller andet, men nu er muligheden i hvert fald kommet til at tage et lån trods RKI.