Skip to content

Lån trods RKI uden kautionist​

Lånebeløb
Rente
Alder
Afbetalingsperiode
8.000 – 70.000 kr
41,20 %
18 år
24 – 60 mdr

F.eks. for et samlet kreditbeløb på 40.000 kr. over 48 måneder med en fast månedlig ydelse på 1.711,02 kr. Den samlede rente er 42.128,96 kr. Det samlede beløb, der skal tilbagebetales, er 82.128,96 kr. med en årlig effektiv rente på 49,9%, svarende til en ÅOP på 41,2%.

Lån trods RKI uden kautionist

Lån trods RKI uden kautionist er ikke særligt udbredt i Danmark og det er som regel familie eller venner, som ender med at kunne tilbyde denne type lån. Det er dog en potentielt stressende situation at sætte sig i, når man låner af familie og venner.

De fleste långivere vil give afslag, hvis en ansøger er registret i RKI. Dette skyldes en risikovurdering af at ansøgeren stadig har ubetalt gæld og derfor er der mulighed for at det nye lån ikke betales.

Denne vurdering tager dog ikke højde for en række andre faktorer, som der burde tages højde for. Der kan være mange grunde til at man er endt i RKI og det kan ligeledes være længe siden. Det kan skyldes en stor uventet regning for 3 år siden, der væltede økonomien. Eller det kan have været sygdom eller en skilsmisse. Mulighederne er mange.

Der kan sagtens være kommet mere styr på privatøkonomien trods at man er i RKI. Ens regninger kan blive betalt til tiden mv., men det kan bare være at RKI gælden ikke er til at betale af lige med det samme.

Lån trods RKI uden kautionist sker ofte af venner og familie. Det skal dog kraftigt overvejes at få denne ven eller familiemedlem til i stedet at blive kautionist på din lån.

Ved en sådan model skal personen ikke selv have penge op af lommen og vil ikke være medansøger. Personen vil faktisk kun blive involveret, hvis låntager ikke skulle have mulighed for at betale en given ydelse. I givet fald ville kautionisten skulle betale ydelsen den måned, men kun den måned. Bagefter kører lånet som normalt igen. Dette giver dog væsentlig mindre stress end hvis pengene var lånt direkte.

Lån trods RKI uden kautionist​

Lån trods RKI med kautionist

Hvis du vælger at tage et lån trods RKI med kautionist alligevel, så vil det være en meget mere organiseret situation. Alt vil foregå via en långiver, som du endda kan kontakte, hvis der er en måned hvor du kan se at der er mange andre regninger. Ofte vil du kunne få en afdragsfri måned.

Uanset om du søger et lån trods RKI uden kautionist eller med kautionist, så er det en god idé at lægge et budget. I så fald får du overblik over din privatøkonomi.

Hvis du søger lån med kautionist, så er det også en god idé at gennemgå alle scenarier med denne inden lånet tages. Herved at alle på samme side og har samme forventninger til forløbet.