Skip to content

Sørg for at du ikke bliver registreret i RKI ved en fejl

De fleste frygter for at havne i RKI eller Debitor Registret som dårlig betaler. Konsekvenserne er store og det kan få de fleste til at få sved på panden. Særligt frustrerende er det, hvis det sker ved en fejl.

rki fejl registrering

Indsend en indsigelse med det samme

Hvis der er tale om en fejlregistrering, så er det vigtigt først at finde dokumentationen for at du allerede har betalt eller at der er indgået en anden aftale. Så hold hovedet koldt og få dette på plads som det første.

Send en e-mail eller på anden vis lav en skriftlig indsigelse. Det er meget vigtigt, så at man kan dokumentere sin indsigelse senere. Jo hurtigere at du reagerer jo bedre.

Af din indsigelse skal det tydeligt fremgå at du ikke er enig i kravet og ikke vil betale. Herudover skal du også skrive om hvorfor at du ikke vil betale. Det vigtige er her ikke det sprog eller ordvalg du bruger, men snarere at det er klart og tydeligt hvad du mener.

rki fejl

Husk at gemme en kopi

Indsigelsen er især vigtig i forbindelse med den fejlagtige RKI registrering. Du kan nemlig ikke være registreret i RKI, hvis du har gjort indsigelse imod kravet. Dette kan kun ske, hvis de der hævder at du skylder dem penge har tage dig i retten og fået en dom på at du skylder dem penge.

Husk derfor at gemme kopier af alle dine henvendelser til kreditor eller inkassobureauet. Også hvis det er en telefonsamtale, så skriv ned på et papir hvem du talte med, hvornår og hvad der blev sagt. Denne dokumentation kan bruges, som bevis for at du har klaget og hvad der ellers har været aftalt og sagt.

Før du havner i RKI eller Debitor Registret, skal du have modtaget to rykkere pr. brev før din sidste advarsel, hvor der står, at du bliver registreret som dårlig betaler. Læs hvilke andre RKI regler der skal opfyldes før registrering kan ske.

Lån trods RKI

Lånebeløb
Rente
Alder
Afbetalingsperiode
8.000 – 70.000 kr
41,20 %
18 år
24 – 60 mdr

F.eks. for et samlet kreditbeløb på 40.000 kr. over 48 måneder med en fast månedlig ydelse på 1.711,02 kr. Den samlede rente er 42.128,96 kr. Det samlede beløb, der skal tilbagebetales, er 82.128,96 kr. med en årlig effektiv rente på 49,9%, svarende til en ÅOP på 41,2%.